Понеделник, 28 Nov 2022
            
Общество Свищов

Община Свищов модернизира базата в Дома за стари хора „Мария Луиза“

  29.08.2022 15:14
Община Свищов модернизира базата в Дома за стари хора „Мария Луиза“

Във връзка с реализирането на проект „Обновяване на специализираното обзавеждане и оборудване в Дом за стари хора „Мария Луиза” – град Свищов“, финансиран от Фонд „Социална закрила“, Община Свищов модернизира материалната база в Дома за стари хора в Свищов.

Договорът за съвместна дейност, който бе подписан с Фонд „Социална закрила“ на 12.05.2022 г., вече е реализиран, а качеството на живот на лежащо болните потребители в Дома за стари хора „Мария Луиза“ е значително подобрено. С новите 11 броя електрически болнични легла, разполагащи с пет функции, в комплект с 11 броя болнични матраци и 11 броя шкаф-масички се улесни обслужването на трудноподвижните лица, а с мобилния лифт за пациенти е осигурено по-безболезнено и професионално обслужване.

Общата стойност на проекта за модернизиране на социалните услуги в Дома за стари хора „Мария Луиза“ – Свищов е в размер на 33 492,00 лева, от които 26 793,60 лв. финансиране от Фонд „Социална закрила” и 6 698,40 лв. от Община Свищов.

Чрез подобряването и модернизирането на материалните условия в Дома и правилното организиране на безопасна и сигурна среда за потребителите в невъзможност за самообслужване се спомага постигането целите на проекта за осигуряване на домашен уют и комфорт на лицата, запазване на личното им достойнство и засилване усещането им за повишена самостоятелност и контрол над ситуациите.

В специализираната институция са настанени потребители от цялата страна, а реализирането на проекта допринася за постигането на следните специфични цели: 1. Да се модернизира материално-техническата база на ДСХ „Мария Луиза” гр. Свищов, с което да отговаря на изискванията за качествено предоставяне на социалните услуги; 2. Да се подобри качеството на живот на възрастните и хората с увреждания, съобразно изискванията на европейските норми; 3. Да се постигне социална интеграция на възрастните и хората с увреждания, като част от най-уязвимите групи лица в риск; 4. Да се облекчат физическите страдания и да се съхрани личното достойнство на лежащо болните; 5. Да се улесни обслужването на потребителите; 6. Да се подмени част от наличното обзавеждане в социалната услуга.

Домът за стари хора е с капацитет 125 места и има отделение за лежащо болни с 54 легла.


Ключови думи
Дом за стари хора "Мария Луиза"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати