Понеделник, 28 Nov 2022
            
Общество Павликени

Нови съдове за пластмасови бутилки са поставени в Павликени

  29.08.2022 10:48
Нови съдове за пластмасови бутилки са поставени в Павликени

Фирмата за вторични суровини "БИМИ-64-Иван Белев" ООД постави нови съдове за пластмасови бутилки в град Павликени. Те се намират в междублоковото пространство в блоковете на ул. "Дондуков" (блоковете на Лукойл), новата детската площадка между бул. "Руски" и ул. "Шейново" и на новия паркинг срещу Медицински център "Медиана".

Поставените съдове в града вече са десет броя. Първите подобни съдове бяха поставени през м. април т.г. и срещнаха одобрението на павликенчани, които веднага ги нарекоха „шишеяди“. В тях се изхвърлят само пластмасови опаковки, генерирани от домакинствата на територията на общината, с цел намаляване на количествата депонируеми отпадъци.

За поставянето на съдовете между Община Павликени и фирмата беше сключен договор. Поставянето на всички съоръжения е безвъзмездно, както Общината съдейства за изготвянето на всички нужни разрешителни, архитектурни скици и друга документация.

Досегашните 7 съдове за пластмасови бутилки се намират в двора на ОУ "Св. Климент Охридски"; в двора на СУ "Бачо Киро"; в двора на ПГАТ "Цанко Церковски"; в началото на Зоопарк Павликени; на входа на Градски стадион "Ганчо Панов"; в началото на парк „Кирил Ракаров“; в началото на Младежкия парк.


Ключови думи
шишеяди
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати