Събота, 12 Nov 2022
            
Велико Търново Избори 2 октомври 2022 Политика

Партията на Цветанов няма да участва в изборите на 2 октомври

  13.08.2022 11:37
Партията на Цветанов няма да участва в изборите на 2 октомври

Партията на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов няма да участва в изборите на 2 октомври. Ръководството на ПП „Републиканци за България” обяви, че няма да се яви нито самостоятелно, нито в коалиция на предстоящия вот. Не желаем да участваме в разделянето на нацията. Предстоящата кампания се очертава като партийно противостоене, а не предлагане на работещи решения. Все повече връх ще взимат популистки идеи, които изначално са вредни и не можещи да бъдат реализирани. Това ще бъде кампания на неизпълнимите обещания, т.е. кампания на лъжата. Не желаем да допринасяме за разпиляването на десните гласове. Това само ще задълбочи фрагментирането на политическото пространство и няма да допринесе за създаването на работещ парламент и стабилно правителство, се казва в изявлението на партията.
ПП „Републиканци за България“ призовава своите членове и симпатизанти да подкрепят политически сили, които работят за смяната на модела и които са носители на десните, евроатлантически ценности. Това трябва да са политически сили, които са привържениците на тоталната енергийната диверсификация на България; гарантират адекватна държавна подкрепа само за социалнонуждаещите се; противници са на управленските модели „Борисов“ и „ДПС“ и др.
ПП „Републиканци за България“ ще работи за силен десен Евроатлантически
алианс, който ще измъкне България от перманентната политическа криза, обявяват още от партията.

Три дни след началото на регистрацията за изборите ЦИК е регистрирала единствено коалицията „ГЕРБ – СДС”, която още на втория ден внесе документи заедно с 37 000 подписа в подкрепа на явяването си.


Ключови думи
ПП Републиканци за България
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати