Четвъртък, 10 Nov 2022
            
Други Елена

Спортна надпревара организира детската Лятна академия в Елена

  11.08.2022 10:09
Спортна надпревара организира детската Лятна академия в Елена

След многобройните и разнообразни занимания, започнали още на 4 юли т. г., на академиците от селата Беброво, Блъсковци и Константин в община Елена се предостави възможност да демонстрират и затвърдят придобитите знания и умения в честна надпревара помежду си.

На 10 август в парк „Калето“ се проведе спортно състезание, на което поради заболяване не успяха да участват представителите на с. Каменари. С голям ентусиазъм и с много емоции трите отбора се впуснаха по предварително маркирано трасе с пет контролни точки, на всяка от които имаше задача – да изберат най-необходимите предмети при евентуално природно бедствие, да разпознаят ликовете на бележити българи…. Следващите изпитания изискваха изброяването на психоактивни опасни вещества, както и подреждането на листчета с думи до получаването на посланието „Аз избирам живот без наркотици“. Последната задача бе за точност – стрелба с топка в кош.

Най-комплексни в изпълнението на предизвикателствата се оказаха академиците от с. Беброво, втори се класираха от село Блъсковци, а трети останаха децата от село Константин.

Организаторите - Община Елена и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, връчиха награди на всички състезатели – художествена литература и волейболни топки. Инспектор Йордан Бабачев от районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в град Елена поздрави всички участници за успешното представяне.

За проверка способността за пазене на равновесие и преодоляване страха от високо в спортния празник бе включено и преминаването по ластици, организирано Георги Тодоров - треньор по катерене и планински спасител.

Събитието завърши с емоционална игра на народна топка, в която победа извоюваха децата от с. Блъсковци срещу тези от с. Константин, и почерпка.

Закриването на детската лятна академия ще бъде в Елена на 16 август, когато малчуганите ще изнесат богата програма от песни, стихове и танци.

 


Ключови думи
Лятна академия Елена
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати