Сряда, 05 Oct 2022
            
Горна Оряховица Култура

Вазови дни започват в НЧ „Иван Вазов – 1893“ в Първомайци

  06.07.2022 09:46
Вазови дни започват в НЧ „Иван Вазов – 1893“ в Първомайци

На 9 юли се навършват 172 г. от рождението на патрона на читалището в Първомайци Иван Вазов. Ограниченията заради пандемията от коронавирус попречиха на екипа да отбележи 170-та годишнина, но от тази година се поставя началото на „Вазови дни на културата“, които ще предхождат 9 юли.

През 2022 г. НЧ „Иван Вазов – 1893“ ще почете годишнината с две значими събития.  

Първото е премиера на пиесата „Вампир“ от Антон Страшимиров на театралния колектив при читалището с режисьор Милен Димитров, сценограф и художник на костюмите е Емелиана Тотева, изработката на костюмите е дело на Анелия Тахрилова. Участват Пенка Станчева, Стефан Ямуков, Стефан Бочуков, Драгомира Маркова, Йоанна Георгиева, Димитър Начев, Теодор Савов, Габриела Иванова, Ганка Попиванова, Росица Михайлова, Стилянка Янкова, Ивайло Райнов, Стефан Георгиев, Веселина Кожухарова, Ванеса Димова, Мирослав Райнов - озвучаване, Теодора Миновска - суфльор. Представлението е днес, 6 юли, от 19 ч., билетите са по 3 лв.

Годишен концерт на съставите при читалището под наслов „172 години от рождението на Иван Вазов“ пък започва на 8 юли в 19 ч., входът за него е свободен. Участват Александър Денев, ДВГ „Чичопей“, ЖВГ „Севдана“, ДТС „Майска китка“ и КНХ „Жарава“.

И двете събития ще се проведат в големия салон на читалището, заповядайте, канят от НЧ „Иван Вазов – 1893“ в Първомайци.


Ключови думи
НЧ Иван Вазов 1893 Първомайци
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати