Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Икономика

Възстановяват Интендантско обслужване в Горна Оряховица, търсят 50 шивачки

  25.06.2022 14:26
Възстановяват Интендантско обслужване в Горна Оряховица, търсят 50 шивачки

„Интендантско обслужване” ЕАД ще направи опит да възстанови базата си в Горна Оряховица, която е занемарена от близо две десетилетия.

Първата стъпка в това намерение е да се намерят достатъчно шивачки, с които отново да бъде възстановена дейността. Ако има успех в намирането на работници, ще се направи и ремонт на помещението и ще се разширява дейността.

В началото на юни Министерският съвет взе решение министрите на вътрешните работи и на отбраната да упражняват правата на държавата като едноличен собственик в дружеството. Този ход всъщност даде възможност да се реанимира държавната фирма като й се даде поръчка за изпълнение на униформите на МВР. Работата обаче се оказа твърде обемна и сегашните възможности на Интендантско са недостатъчни. Затова е взето решение да се увеличи персоналът и да се направи опит за възраждане на базата в Горна Оряховица. В момента „Интендантско обслужване” ЕАД има две производствени бази в София и в Калофер. Базата в Горна Оряховица бе затворена преди доста години, но в управата на фирмата се надяват, че ще успеят да привлекат бивши работници.

Търсенето на шивачки в Горнооряховско не е много благодатна работа, заради острата конкуренция в бранша. „Интендантско” се надяват да намерят 50 шивачки, за да има смисъл да се инвестира в ремонт и обновяване на базата. Ако все пак идеята се осъществи, възраждането на цеха и дейностите покрай него ще отворят поне 70 – 80 нови работни места. Дали ще сполучи идеята ще стане ясно към септември и всъщност всичко зависи от намирането на работна ръка.

Елена ВЕЛКОВА


Ключови думи
Интендантско обслужване Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати