Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Култура

„Фрагменти от вътрешната форма“ в Галерията в Горна Оряховица

  25.06.2022 11:05
„Фрагменти от вътрешната форма“ в Галерията в Горна Оряховица

Изложбата „Фрагменти от вътрешната форма“ представя живописни произведения и рисунки на авторката Екатерина Иванова. Изложбата ще бъде открита в 17:30 ч. на 27 юни в Художествена галерия „Недялко Каранешев“ в Горна Оряховица.

"Изложбата събира на пръв поглед не-свързани помежду си творби, създадени в период от последните три-четири години. Подборът на произведенията не се ръководи от събирателна обща концепция, почиваща на обичайни за изкуството екзистенциални, ежедневни или други общозначими проблеми. Общият признак, свързващ творбите, мотивирани от лични въпроси, е изявата на формалните характеристики на едно произведение", казва за работите си авторката.

През 1999 г. Екатерина се дипломира като магистър в специалност “Графика“ към Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий“ в класа на проф. Никола Хаджитанев. В периода 2000 г. - 2001 г. следва следдипломна квалификация по Рисуване с научен ръководител проф. Иван Бочев във Факултета по изобразително изкуство в Търново. През 2019 г. защитава докторска степен с дисертационен труд на тема „Рисунката като самостоятелно художествено произведение – специфики и особености” отново към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.
Понастоящем работи в гр. Велико Търново като асистент по Рисуване към ФИИ, ВТУ “Св. св. Кирил и Методий“.


Ключови думи
Фрагменти от вътрешната форма Екатерина Иванова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати