Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Проф. Аврам Агов от университета „Лангара“ във Ванкувър гостува в Езиковата гимназия във Велико Търново

  22.06.2022 11:58
Проф. Аврам Агов от университета „Лангара“ във Ванкувър гостува в Езиковата гимназия във Велико Търново

Отлични познания за Азия и ясно формулирани въпроси показаха пред проф. Аврам Агов ученици от Профилираната езикова гимназия във Велико Търново. За втора поредна година преподавателят в университета Лангара във Ванкувър дойде в ПЕГ, за да се срещне с момичета и момчета на различна възраст. Историкът е единственият носител на Специалната награда на висшето училище, където преподава История на Азия.

Винаги се връщам с огромно вълнение тук. Ето и тази година имам повод за радост, защото срещам моята съученичка Марго, каза проф. Агов в присъствието на директора Смилена Тодорова и учителя по български език и литература Маргарита Маринова – Василева.

Престоят ми в Азия постави началото на пътешествие, което продължава повече от 30 години. Всичко започна от любопитство, което се превърна в част от живота ми. Сега преподавам на студенти от целия свят, в това число и от Азия, и те ме приемат с различната гледна точка, която изразявам, сподели Аврам Агов. Според него чрез изучаването на Корея човек може да разбере целия регион в тази част на света.

„Пътешествие до Източна Азия, места и хора" бе темата на срещата с ученици в Профилираната езикова гимназия. Целта й е обогатяване на знанията по избран от тях модул, който е част от профилираната подготовка по История и цивилизации.


Ключови думи
проф. Аврам Агов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати