Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Есин Мехмедали от Велико Търново показа най-добро владеене на немски език в национално състезание

  17.06.2022 10:48
Есин Мехмедали от Велико Търново показа най-добро владеене на немски език в национално състезание

Есин Мехмедали и Ванеса Мюл от ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров” – Велико Търново са сред победителите в националното състезание по немски език, организирано от издателство „Клет България”. Есин спечели първото място в C1 – най-високот ниво на владеене на езика.

16 младежи са първенци в националния кръг на състезанието по немски език, организирано от издателство Клет България. Те показаха най-добри резултати сред 150 деца, които премериха знанията си по чуждия език.

Състезанието следва модела на сертификатните изпити, като включва нивата от А1 до С1 за владеене на езика.

Златото във всяко от езиковите нива взеха:

Ниво А1 – Радостина Василева, гр. Русе

Ниво А2 – Ивана Алексиева, гр. София

Ниво В1 – Едис Наим, гр. Кърджали

Ниво В2 – Ванеса Мюл, гр. Велико Търново

Първо място в най-високото ниво на владеене на езика - ниво С1, спечели Есин Мехмедали от гр. Велико Търново.

„Искрени поздравления на победителите! Всички те постигнаха безспорни постижения, с които цялата ни страна може да се гордее. Радостни сме, че има много будни и мотивирани деца, както и учители, които да ги подготвят за владеенето на езика на толкова високо ниво. Както всички знаем, чуждите езици отварят врати към света и съм сигурен, че всички тези младежи ги очаква едно много добро бъдеще. Ние от Клет България сме щастливи, че имаме възможност да допринесем за мотивацията и реализацията на учениците.“, коментира Владимир Колев, управител на издателство Клет България.

По традиция националният кръг се проведе в Профилирана езикова гимназия „Екзарх Йосиф I“ в гр. Ловеч, където всички участници бяха топло посрещнати със специална програма - концерт на открито, последван от аудио-визуален спектакъл „Звук и светлина“.

Освен награди за победителите, всички явили се на националния кръг ще получат сертификат за участие.

Издателство Клет България е водещо образователно издателство у нас, част от голямата европейска издателска група Klett. Учебниците и учебните помагала с марките Анубис, Булвест 2000 и Klett, осигурявани от издателството, са символ на качество за няколко поколения български учители.

Клет България доставя на българския пазар и учебни системи и помагала за чуждоезиково обучение на KLETT, университетските издателства – Cambridge University Press и Oxford University Press, големите европейски издателства Delta, Difusión, Éditions Maison des Langues и Casa delle Lingue, както и речници и самоучители с марката PONS и Langenscheidt.

Клет България е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, Българо-Британската бизнес Асоциация, Германо-Българската Индустриално-Търговска Камара и на Асоциация Българска книга.

Сн. ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров”


Ключови думи
национално състезание по немски език Есин Мехмедали Ванеса Мюл
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати