Неделя, 04 Сеп 2022
            
Велико Търново Общество

Започва лятната кампания „Ела в библиотеката“

  01.06.2022 14:05
Започва лятната кампания „Ела в библиотеката“

На 1 юни 2022 г., по повод Международния ден на детето, Регионалната библиотека „П. Р. Славейков“ във Велико Търново обявява за шеста поредна година лятната кампания „Ела в библиотеката“. Инициативата е под патронажа на председателя на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов и традиционно ще се проведе от до 15-ти септември.

Кампанията има за цел насърчаване интереса на младото поколение към книгите. „Ела в библиотеката” работи усърдно в насока създаване на читателски навици в децата от най-ранна възраст, като стимулира любопитството и любознателността на малките и по-големите читатели и възпитава култура на четенето през целия живот.

В проявата могат да участват всички ученици от учебните заведения на територията на община Велико Търново.

В периода от 16 до 30 септември 2022 г. комисия ще анализира резултатите на ползвателите на РБ „П. Р. Славейков“ и ще се излъчи победител на основание най-голям брой заети и прочетени книги от един ученик от всички клонове на Регионална библиотека „П. Р. Славейков“ .

Връчването на наградите ще се състои на 1 октомври 2022 г. по повод тържественото отбелязване на Международния ден на музиката и поезията в централната сграда на библиотеката (ул. Ив. Ботева 2).

Информация за кампанията може да намерите на сайта и Facebook страницата на библиотеката:

http://www.libraryvt.com

https://www.facebook.com/biblioteka.vt/

Организаторите на инициативата пожелават весела ваканция на всички деца, много игри и забавни приключения с книга в ръка.


Ключови думи
Ела в библиотеката Венцислав Спирдонов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати