Понеделник, 03 Oct 2022
            
Горна Оряховица Общество

Зумба фестивал в Горна Оряховица обещава горещ танцов маратон с инструктори от цялата страна и Канада

  18.05.2022 10:47
Зумба фестивал в Горна Оряховица обещава горещ танцов маратон с инструктори от цялата страна и Канада

За втора поредна година Горна Оряховица ще е домакин на Зумба фестивал, като този път танцовият маратон ще е в празничния ден на града 29 май. Инструктори от цялата страна ще се качат на голямата сцена на площад „Георги Измирлиев”, а гвоздеят на програмата е мастър клас със Zumba instructor and Salsa Zumba Jammer Jivka G. MacKenzie от Канада.

Събитието се организира от „Блуминг спортен център” с изключителната подкрепа на Община Горна Оряховица. Участието е напълно безплатно за всички жители и гости на града и е част от празничната програма за 29 май. Било като участници, или зрители всички ще могат да се докосне до енергията на гост инструкторите Любка Здравкова от София, Станимир Иванов (Миро) от Варна, Васи Маринова - Късева и още зумба майстори от цялата страна. Водещ на фестивала ще е Пламен Сано - зумба инструктор и част от екипа на „Блуминг спортен център”. От страна на домакините като инструктори ще се изявят Елеонора Маркова, Росица Карамочева и Даяна Дянкова.

Фестивалът се открива в 10:30 часа със Zumba Kids - изключително забавни танци и игри за най-малките, а и за всички, които са на площада.

От 11.00 до 12.00 часа е майсторският клас на Jivka G. MacKenzie. Гостенката от Канада ще представи много авторски хореографии и ще подготви участниците за Зумба маратона, който започва в 12 часа. На сцената ще излязат гост инструктори от цялата страна, като всеки един от тях, благодарение на своя автентичен стил, ще потопи горнооряховчани и гостите им в магията на зумба фитнес по един уникален и забавен начин.

ZUMBA Fitness е фитнес програма създадена от колумбийския танцьор и хореограф Алберто „Бето” Перез (Beto Perez) през 90-те години на ХХ век. ZUMBA съчетава елементи на танци, аеробика и фитнес. Най-често ZUMBA хореографиите включват движения от самба, меренге, салса, хип-хоп и регетон, които често се изпълняват заедно с фитнес упражнения. Популярността на ZUMBA нараства много бързо през последните години, като близо 14 милиона души от повече от 151 страни посещават седмични ZUMBA класове.

Зумба е движение, музика и много збавление. Чрез зумба се движиш и грижиш за здравето си по един много приятен и лесен начин и е подходяща тренировка за всяка възраст. Точно затова искам повече хора в нашия град да се докоснат до тази емоция, разказва главният организатор на събитието Елеонора Маркова.


Ключови думи
zumba фестивал Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати