Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Ели от Горна Оряховица предлага 52 маршрута за бягство от градското ежедневие

  23.04.2022 14:30
Ели от Горна Оряховица предлага 52 маршрута за бягство от градското ежедневие

Ако се чудите как да прекарате уикенда, как да избягате от градското ежедневие, ако жадувате за свежест, чист въздух, приключения и красиви гледки, но не желаете да се блъскате с тълпите туристи по най-популярните планински дестинации - тази книга е точно за вас. Пътеките, описани тук, ще ви отведат до потайни пещери, главозамайващи гледки, скални феномени, закътани манастири, средновековни крепости, места, за които се разказват легенди. Този пътеводител ще ви даде възможност да изследвате както Рила, Пирин и Родопите, така и по-малко познати и по-рядко посещавани български планини, включително Беласица, Предбалкана и криещите неподозирана красота върхове в Трънския край.

В новата си книга „52 по-малко познати пътеки за всеки“ Ели Иванова от Горна Оряховица, която е създател на популярния блог за туризъм „Друми в думи“, предлага на пътешествениците точни указания и ценни съвети. Маршрутите са класифицирани според тяхната трудност, като има както леки разходки, така и високопланински преходи.

„52 по-малко познати пътеки за всеки“ е продължение на първата „52 екопътеки за всеки“. От нейното издаване изминаха три години, като две от тях бяха белязани с масови трудности и ограничения в почти всичко, включително и в пътуванията. Може би точно те ни накараха да ценим много повече физическите и психически ползи от разходките на свеж въздух из красивата българска природа, разказва Ели.

В „52 по-малко познати пътеки за всеки“  тя повежда по още 52 маршрута в България с над 100 интересни забележителности и очарователни гледки, по един за всеки уикенд от годината. Подбрала съм по-малко познати пътеки, но всички те са лесни за ориентиране, особено с указанията, които предоставям, споделя блогърката-пътешественичцка.

В по-голямата си част пътеките са маркирани, няма опасни преходи във високите части, а някои от тях са подходящи и за зимна разходка.

Книгата започва с няколко пътеки в Рила, Пирин и Родопите, продължава с посещения на живописни водопади в Беласица, пътеки в гордия Балкан, още няколко планини и завършва с най-панорамните маршрути в Трънския край. Този район не е много популярен като дестинация за туризъм, но впечатлява с красива и чиста природа, интересни места и с това, че в него попадат изцяло или частично 10 от 39-те български планини.

Ели Иванова изказва специални благодарности на редактора Димитър Николов, дизайнера Дамян Дамянов и на целия екип на издателство „Сиела“. Книгата вече излезе от печат и е в книжарниците.

Още за Ели Иванова вижте тук. 

Сн. личен архив Ели Иванова


Ключови думи
„52 по-малко познати пътеки за всеки“ Ели Иванова Друми в думи
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати