Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Проектират нов паркинг в централната част на Велико Търново

  12.04.2022 15:46
Проектират нов паркинг в централната част на Велико Търново

Нов паркинг с капацитет до 120 места се проектира в централната част на Велико Търново. Обектът ще бъде на мястото на бившето футболно игрище в района на старото военно училище – непосредствено до натоварената улица „Христо Ботев“.

Това съобщи кметът Даниел Панов на работна среща с общински съветници от различни политически групи, по време на която бяха обсъдени актуални въпроси, свързани с организацията на движение, паркирането и др.

До края на седмицата комисия ще провери районите в града с най-много сигнали за неправилно паркиране. С Областната дирекция на МВР ще бъдат набелязани конкретни мерки за подобряване на организацията край училищата, здравните заведения, по натоварени булевард и улици като „Никола Габровски“, „Полтава“, „Ниш“, „Тодор Балина“, „Йоновка“ и др.

Заместник-кметът проф. Георги Камарашев поясни, че новият генерален план за организация на движението дава решения по редица от поставените въпроси, но въвеждането им ще бъде след края на ремонта на бул. „България“. До края на юни се очаква да приключи подмяната на ВиК-мрежата, след което трасето ще бъде цялостно преасфалтирано.

В кв. „Колю Фичето“ са проучени четири от осем района за облагородяване на междублоковите пространства и оформяне на квартални паркоместа. На финал е проектирането на първия голям квартален терен, паркирането ще е така уредено, че да не се навлиза в зелените площи. Разпределянето на местата ще е ангажимент на етажната собственост, посочи кметът Даниел Панов. По подобен модел ще бъдат облагородени междублоковите пространства в кварталите „Бузлуджа“ и „Зона Б“, а новият програмен период дава възможност за привличане на финансиране.

Променен ще бъде и графикът за събиране на съдовете за смет – камионите ще работят преди пиковите трафик часове сутрин.

В работната среща участваха също председателят на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов, заместник-кметовете на Велико Търново, експерти от администрацията, управителят на ОД „Организация на движението, паркинги и гаражи“.


Ключови думи
нов паркинг
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати