Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Елена Култура

Месец на детската книга и изкуствата за деца в община Елена

  03.04.2022 08:16
Месец на детската книга и изкуствата за деца в община Елена

Втори април е международният ден на детската книга и по този повод в община Елена стартират поредица от събития, които ще бъдат обединени под надслов „Месец на детската книга и изкуствата за деца“.

На 12 април театър „Пан“ гостува при най-малките жители на общината - в детска градина „Радост“. От „Пан“ ще представят весела програма – приказки, стихове и гатанки са само част от изненадите, които са приготвили в своето „Магическо училище“.

На 14 април в Общностния център в града ще се проведе конкурс за учениците в начален курс. Той ще бъде в два тура – изразително четене на художествен текст и артистично представяне на герой от литературна творба.

На 27 април, сряда, в салона на НЧ „Напредък – Елена – 1863“ ще бъде открит традиционният празник на изкуствата за деца „Сцена на талантите“, организиран от ЦПЛР. Очаква се да се включат представители от всичките пет общински училища.

На следващия ден, 28-ми, от 16:30 ч. в детския отдел на Градската библиотека е откриването на изложбата „Шарен Великден“. Тогава ще бъдат наградени и творбите, отличили се в конкурса за детско творчество.

Като финал на Месеца на детската книга и изкуствата е гостуването в Елена на художничката Силвия Калоянова, която е носител на националната награда за илюстратор на детска книга „Константин Константинов“. Пред еленски деца тя ще покаже как героите от книжките оживяват чрез нейните илюстрации.

Месецът ще обедини всички, които искрено обичат книгите. Децата ще могат да се изявят пред публика, показвайки своята креативност и творчески умения в различни области на изкуството.


Ключови думи
месец на детската книга
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати