Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Икономика

Местни фирми спасяват Общината от рушащи се обекти в Горнооряховско

  02.04.2022 13:23
Местни фирми спасяват Общината от рушащи се обекти в Горнооряховско

Само две са приватизационните сделки на Община Горна Оряховица през миналата година. Приходите са скромни, но пък Общината се отърва от грижата за две изоставени и рушащи се сгради.

Особено трагично изглеждат бившата баня и фурна в Долна Оряховица, които вече са грижа на „Универсал УНГ”. Напълно съсипаните и разрушени сгради се намират съвсем близо до площада на втория град в Горнооряховска община и са първата гледка, посрещаща влизащите в Долна Оряховица откъм общинския център. Години наред тези изоставени постройки се рушат. По-лошото от това, че са неприятна гледка, е, че са опасни. Местните хлапета обичат да играят тук. Опасността от инцидент, подобен на този в Горна Оряховица, когато дете загина при игра в изоставената сграда на ДНА преди продажбата на му „Кауфланд”, е голяма. Дано Николай Върбанов изчисти и обезопаси тези съборетини, коментират долнооряховчани. Сделката за този имот е за 33 хиляди лева, изплатени еднократно от новия собственик, който спечели търга в средата на 2021 г.

Бившето училище в Крушето пък вече е собственост на „Салвия – Агро”, чиито собственици развиват и веригата от аптеки „Салвия”. Сделката, финиширана през есента на миналата година, е за 120 хиляди лева.

В новата приватизационна програма, която ще се гласува на заседание на ОбС в понеделник, има включени 22 обекта, 2 от които незавършено строителство на бившето IV Основно училище в Горна Оряховица.


Ключови думи
приватизация Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати