Понеделник, 03 Oct 2022
            
Горна Оряховица Общество

В Горна Оряховица организират среща за разясняване на проекта за подмяна на стари печки с нови уреди

  28.03.2022 16:11
В Горна Оряховица организират среща за разясняване на проекта за подмяна на стари печки с нови уреди

На 31 март (четвъртък) от 17.30 ч. в Зала 1 на Общината ще се проведе среща с домоуправителите и всички заинтересовани по проекта за подмяна на печки на твърдо гориво в град Горна Оряховица. Замяната на старите печки се реализира в рамките на проекта „Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Горна Оряховица чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с алтернативни форми на отопление“. На срещата ще присъстват представители на общинска администрация и на фирма „Еко логистик А“ ЕООД - София, ангажирана с първия етап от проекта.
От 4 април започва подаването на заявления от граждани и фирми от град Горна Оряховица за подмяна на старите им отоплителни уреди на твърдо гориво.
Заявления ще се подават в Информационния и в бившия Туристически център на Общината, където ще се обособят работни гишета. Там гражданите ще могат да получат необходимата им информация, касаеща проекта.
Следва посещение на място в домакинствата и фирмите за обследване на реалните технически параметри с оглед подмяна на устройствата. Това е част от първия етап на проекта, в който влизат още проучване на нагласите сред жителите, които се отопляват на твърдо гориво за подмяна на използваните от тях отоплителни уреди. Предвижда се разяснително-обучителна кампания сред населението за възможностите за подмяна на отоплителните устройства на твърдо гориво, като ще се разясняват възможните алтернативни форми за отопление и условията за включване на желаещите в схемата за подмяна. Домакинствата и фирмите ще имат възможност да избират между устройства на пелети, газ или ток. Подмяната на старите печки ще бъде абсолютно безплатна за желаещите, като те обаче ще трябва да предадат старите уреди за рециклиране.
Първият етап ще приключи с изготвяне на цялостна визия за подхода, който общината ще приложи за подмяна на отоплителните устройства на твърдо гориво.
По време на втория етап ще се проведе процедура за избор на изпълнител и ще се извърши демонтаж на използваните отоплителни устройства и доставка и монтаж на новите отоплителни уреди/системи, съобразно приетите параметри.


Ключови думи
проект за подмяна на стари печки на твърдо гориво с нови уреди в Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати