Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Култура

За втора година Читалището в Първомайци организира национален фолклорен конкурс за деца „Весел Чичопей”

  05.03.2022 13:18
За втора година Читалището в Първомайци организира национален фолклорен конкурс за деца „Весел Чичопей”

За втора поредна година НЧ „Иван Вазов – 1893” в Първомайци, в рамките на VI Детски фолклорен празник „Весел Чичопей” ще организира и Онлайн национален фолклорен конкурс за любителски детски състави и индивидуални изпълнители. Водени от традицията провеждането на Детския фолклорен празник да е в средата на наситения с фолклорни и църковни празници месец април, организаторите и тази година взеха решение конкурсът да стартира на 1 април 2022 година и да продължи до 8 май 2022 година.

Конкурсът си поставя за цел да популяризира народните песни, танци, носии и обичаи сред малките деца и подрастващите. За място на провеждане и тази година бе избрана онлайн сцената, тъй като обстановката все още е усложнена и вероятността един пролетен конкурс да се отложи или отмени е твърде голяма.
Във II Национален онлайн фолклорен конкурс „Весел Чичопей” участие могат да вземат деца, младежи и девойки, певци и танцьори, които ще са разпределени в четири възрастови групи, два раздела и категории във всеки раздел. Участниците в онлайн конкурса подават Заявка и Декларация за информирано съгласие, попълнена от родител/настойник, след което те самите или техен представител качват видеоклипове с изпълненията си в специално създадена за конкурса група - https://www.facebook.com/groups/4873115052778355. Видеоклиповете ще трябва да са новосъздадени за конкурса, необработвани, любителски, да отговарят на критерии описани подробно в статута за всеки раздел, категория и група по отделно. Изпълненията не трябва да се повтарят с такива от предходното издание на конкурса и не могат да са от концертни изпълнения. Също така няма да бъдат допускани и клипове с монтиране на аудиозапис върху видеозапис. Изискване към участниците е да бъдат в народни носии.
Конкурсът е обособен в два раздела – танцов и певчески, като във всеки раздел има обособени категории и групи. Възрастовите групи и за двата раздела са четири, а категориите при певческия раздел са индивидуални изпълнители и вокални групи до 10 участника (включва дуети, триа, квартети и т.н. до 10). В танцовия раздел категориите са три - обработен танцов фолклор, народни хора и камерен танц.
Всички участници ще бъдат оценени от квалифицирано жури, в чийто състав влизат изтъкнати, популярни, доказали своите качества и уважавани личности, утвърдени специалисти във фолклорната музикална и танцова сфера.
Всеки участник ще получи Грамота за участие в конкурса. На база на точкова система ще бъдат разпределени Дипломи и медали за I, II и III място във всички възрастови групи и категории. Журито ще има възможност по своя преценка да връчи и Лауреатски награди (диплом и купа/плакет) във всяка категория и възрастова група. Награди ще има и за най-добрите вокални и танцови педагози – грамота и плакет.
Заявка за участие в комплект с всички останали необходими документи и данни за участие в конкурса ще се подават на имейла на НЧ „Иван Вазов-1893”, с. Първомайци - [email protected] . Срокът за подаването им е от 01.04.2022 г. до 25.04.2022 г. включително. Клиповете ще се качват до 08.05.2022 г. включително. До 22.05.2022 г. журито ще прегледа и оцени всички изпълнения, а до 25.05.2022 г. ще бъдат изкарани списъците с наградените участници.
Въпроси относно Статута, регламента и всякакви други свързани с конкурса въпроси могат да бъдат отправени на електронния адрес на НЧ „Иван Вазов-1893”, с. Първомайци: e-mail: [email protected] или на тел.: 06175/20-10, 0889 54 33 19, Секретар Теодора Миновска


Ключови думи
Весел Чичопей конкурс Първомайци
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати