Сряда, 05 Oct 2022
            
Горна Оряховица Други

В СУ „Георги Измирлиев“ излъчиха училищните победители в Spelling Bee 2022 и Spelling Bee Junior 2022

  04.03.2022 14:10
В СУ „Георги Измирлиев“ излъчиха училищните победители в Spelling Bee 2022 и Spelling Bee Junior 2022

Средно училище „Георги Измирлиев“ вече има двама участници в регионалния кръг на  дванадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Никола Генов от VII „в” клас се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 2 март 2022 в Гимназията. Никола спелува правилно думата break и победи Ан-Реджина Кушева от V „а” клас, която остана втора. И двамата ученици имат право да участват на  регионалното състезание, което ще се проведе на 26 март 2022 г. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 16 април 2022 в София.

Малките ученици на „Георги Измирлиев“ от втори до четвърти клас също имаха възможност да преборят сили в състезание по правопис- Spelling Bee Junior, което се проведе по-рано същия ден.

Ивет Стоева от IV „б“ се наложи над останалите участници след оспорвана борба в английския правопис и се класира на първо място в училищния кръг като спелува правилно думата adore и победи Виктор Стойнов от IV „а“, който остана втори. Шампионът има право да участва на  регионалното състезание, което ще се проведе на 29-30 март 2022 г. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 14 май 2022 в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Състезанието се организира от Фондация „Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

 


Ключови думи
СУ "Теорги Измирлиев" Spelling Bee
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати