Събота, 01 Oct 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Горнооряховчанката Магдалена Гатева в отбор с три млади майки спечели щафетната обиколка на Радио „Варна”

  04.03.2022 11:58
Горнооряховчанката Магдалена Гатева в отбор с три млади майки спечели щафетната обиколка на Радио „Варна”

Горнооряховската лекоатлетка Магдалена Борисова, която вече е Гатева, отново печели състезания само няколко месеца, след като стана майка. В отбор с още две млади майки, родили миналата година, тя спечели възстановената преди 5 години щафетна обиколка на Радио „Варна”.

59-ата щафетна обиколка на Радио „Варна” беше посветена на Националния празник на Република България – 3 март. Състезанието се организира с подкрепата на Община Варна, клуб по лека атлетика „Черно море Атлетик" и на служителите на МВР.

В спортната проява бяха включени три дисциплини: лекоатлетически крос, колоездене и плуване. Това е петата поредна година, в която Радио „Варна” възстановява първоначалната традиция за състезание в три вида спорт. 

В спортния празник на Радио „Варна” участваха над 350 състезатели в трите дисциплини - лека атлетика, плуване и колоездене. Като в лекоатлетическата щафетна обиколка отборът на Магдалена Гатева от Г. Оряховица се класира на първо място. Щафета се състоеше от 5 състезателки като три от тях родиха през 2021 г. - Станислава Димитрова, Жанина Караиванова и Магдалена Гатева. Въпреки скорошното им раждане те се оказаха най-бързите бягащи мамчета, които дават пример на децата си още от много ранна възраст и по този начин им предават любовта си към спорта. На останалите два поста бягаха Диана Бурува с вече порасналата си дъщеря Никол, която освен с бягане се занимава и с плуване.

Щафетната обиколка стартира до Слънчевия часовник и финишира пред Радио „Варна”.


Ключови думи
щафетна обиколка Разио "Варна" Магдалена Гатева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати