Четвъртък, 06 Oct 2022
            
Горна Оряховица Други

Ученици от Горна Оряховица участваха в конкурс по калиграфия

  07.12.2021 10:04
Ученици от Горна Оряховица участваха в конкурс по калиграфия

Двама ученици от СУ „Георги Измирлиев” са сред наградените от конкурса по калиграфия „Изкуството да пишем красиво“, организиран от Кметство Килифарево и местното ОУ „Неофит Рилски“ с подкрепата на  РУО – В.Търново, Община В. Търново, Европейски център – В. Търново, ВТУ „Св. св.Кирил и Методий” и Съюза на печатарите в България. В конкурса се включиха над 400 участници от 22 училища от област Велико Търново и едно училище от област Разград.

Конкурсът има за цел да поощрява и утвърждава интереса на учениците към красивото и правилно изписване на буквите, както и да се стимулира тяхната любов към българската история, език и грамотност.

Отчитайки следните критерии - правилно, красиво, четливо изписан ръкописен текст, без повтаряне на отделните елементи, верен препис и креативност, на трето място от трета възрастова група е награден Йоан Аргирис Атанасов за текста „Похвала за цар Симеон“. От същата възрастова група поощрителна награда е присъдена на Кристияна Тихомирова Трифонова за текста „Азбучна молитва“, изписан на черковнославянски. И двамата ученици са възпитаници на СУ „Георги Измирлиев“ от 7.б клас с ръководител Ивелина Русева, учител по български език и литература.

С медали и грамоти са отличени и ученици от втори, трети и четвърти клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - Горна Оряховица, които масово участваха в конкурса. Децата от втори клас преписваха строфа от химна на град Килифарево, а учениците от трети и четвърти клас преписваха стихотворение, посветено на родния край.


Ключови думи
конкурс по калиграфия
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати