Събота, 26 Фев 2022
            
Общество Свищов

Добрият пример: 88-годишна жена не чака някой друг да направи живота по-хубав

  20.11.2021 10:10
Добрият пример: 88-годишна жена не чака някой друг да направи живота по-хубав

Пред обновената градска част на ул. „Патриарх Евтимий“ 22 в Свищов възрастна жена засади две борчета, които, по нейни думи, ѝ е донесъл съсед чак от Балкана.  Срещнахме се с нея, за да ни разкаже какво я е провокирало да залеси пространството пред жилищния блок, в който живее, разказаха от Община Свищов:

Намираме я, докато мете листата пред блока. Тя ни посрещна с усмивка, а от нея разбрахме, че е на достолепната възраст от 88 години и се казва Петра Димитрова Кръстева. На въпроса ни какво я е накарало да засажда дръвчета и да полага грижи за околоблоковото пространство, тя отвърна: „Аз не мога да стоя и да чакам някой друг. Като виждам, че има много нападали листа, взимам драчката и метлата и ги махам, за да ни е хубаво“.

С усмивка тя ни показа засадените от нея други дръвчета и цветя, които напролет ще цъфнат красиво, а за двете новозасадени борчета сподели, че ще ги украси още за тази Коледа, и отново с думите: „За да ни е хубаво!“.

Тя ни разказа, че д-р Христов и други жители от входа също ѝ помагат и заедно правят всичко това, за да е още по-приятна обстановката пред блока. С пожелания за здраве приключи нашата среща с нея, а добрият пример, който остави в сърцата ни, бе поводът да споделим тази история.

От името на Община Свищов изказваме своето възхищение и уважение пред добрия пример, който възрастната жена дава с делата си и приветстваме всяка подобна инициатива на гражданите, които с желание и усърдие полагат грижи за опазване и облагородяване на градската жизнена среда.

Добрият пример може да е всеки един от нас, казват още от Общината.


Ключови думи
Петра Кръстева Свищов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати