Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Майка и дъщеря от Горна Оряховица представят България на световното за масажисти

  12.11.2021 10:06
Майка и дъщеря от Горна Оряховица представят България на световното за масажисти

Три дами представят България във второто издание на Световното първенство по масаж, което върви в момента онлайн. Две от участничките са Захаринка Неделчева и дъщеря й Мариана Добрева от Горна Оряховица. България е представена и с двама съдии - Емил Елефтеров и Слав Маринов, като Елефтеров е от Самоводене.

Над 300 участници от всички континенти се състезават в 15 категории в първия етап от шампионата, който е само за професионалисти. До края на ноември журито ще преценява техните 25 минутни клипове, пуснати в YouTube канала на събитието. След това на най-добрите, според журито, ще бъдат направени двуминутни видеа, които ще се борят за гласовете на публиката. Ще бъдат обявени победители във всяка категория, както и шампион на цялото състезание и двама негови подгласника.

С масаж на четири ръце от майка и дъщеря Захаринка и Мариана се борят в категория „Спа и уелнес”. „Здраве и красота от Черно море” са нарекли двете своето представяне, което включва лечебен масаж с масло от поморийска луга и розмарин. Концепцията на масажа е баланс на нервната система и отпускане на мускулите, разхубавяване на кожата и премахване на умората и болката благодарение на минералния и органичен състав на уникалната поморийска луга.

Захаринка се представя и в категория „Шведски класически масаж”, където са основните техники на масажа. Тя представя свой оригинален метод „Славянски масаж с дървени лъжици с масло от българска роза дамасцена”. Това е релаксиращ масаж, който почива на стар славянски ритуал за премахване на енергийни и физически блокажи, болка, оток и проблеми с опорно-двигателния апарат. Дървените лъжици представляват човешка длан, която натиска определени точки по тялото. По време на масажа се активират черният дроб и панкреасът, използва се енергията на дървото, за да се синхронизира енергията на човека с енергията на земята, обяснява Захаринка.

Захаринка Неделчева е бивша учителка, която открила масажа първо като пациент. Претърпяла много тежка катастрофа с трайни последици, които почти я обездвижили. Изправила се на крака благодарение и на масажа, което пък провокирало у нея интерес към този рехабилитационен метод. От 6 години се занимава професионално като спа терапевт и масажист. Работила е в някои от най-големите зимни и морски курорти, включително и в Спа №1 на България на Поморийското езеро. Специализирала е в Швейцарската академия за масажи, където овладява „ломи-ломи” – балийски масаж и дълбокотъканен спортен масаж. В момента завършва магистратура „Менджмънт по спа и уелнес”, а преди няколко месеца отвори свой салон в Горна Оряховица.

По нейните стъпки върви и Мариана, която освен спа терапевт е козметик и маникюрист. Работила е в най-скъпите и луксозни спа комплекси в Пампорово и по Черноморието, използвайки световноизвестни масажни и козметични линии. Сега работи заедно с майка си в ZARRA masage centre.

Искаме с опита, който имаме, да направим в Горна Оряховица спа център с терапии за тяло и лице от най-висок клас, казват Захаринка и Мариана. Докато очакват резултатите от Световното, те вече се готвят и за Европейското първенство следващата година, а Захаринка участва и в онлайн конгрес на професионалните масажисти в Москва.

Елена ВЕЛКОВА


Ключови думи
Захаринка Неделчева Мариана Добрева Световно първенство за масажисти
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати