Сряда, 05 Oct 2022
            
Горна Оряховица Други

Комитет „Св. Мина” помогна на семейство от Плаково, загубило дома си в пожар

  11.11.2021 10:21
Комитет „Св. Мина” помогна на семейство от Плаково, загубило дома си в пожар

Каузите сами ни намират, каза по време на благотворителния книжен базар Бранислава Мамучевска и наистина само дни по-късно една семейна трагедия разтърси дамите от комитета „Св. Мина” и те насочиха своята помощ към Плаково.

Вечерта на 6 ноември изгоря къщата на Пенка и Иван Тодорови и двамата възрастни хора останаха без покрив, имущество, документи и пари. Жената е пенсионерка отскоро, но работи в местна кравеферма, а съпругът й е прикован на легло. Съселяни предоставиха необитаема къща на семейството за временен подслон и започнаха кампания за подпомагане. На този зов се отзоваха и горнооряховчанки от „Св. Мина”. С парите, които събраха от своите благотворителни кампании, те закупиха хранителни продукти, тоалетни принадлежности, ще купят и бойлер. Чрез дарители осигурили телевизор и печка. Продуктите и вещите вече са закарани и предадени на Пенка и Иван в Плаково.

През декември комитетът планира поне три кампании с благотворителен характер. Ще има коледен базар, акция за събиране на пакетирани трайни храни за бедни хора и Рождественски празник в двора на храма „Св. Три Светители”.


Ключови думи
Комитет Св. Мина
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати