Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Други

Мобилно приложение улеснява разделното събиране на отпадъци от опаковки

  02.11.2021 14:03
Мобилно приложение улеснява разделното събиране на отпадъци от опаковки

Всички искаме да живеем в чист град и бихме направили каквото можем, за да бъде така. Понякога единственото нещо, което ни пречи, е липсата на достатъчно и достъпна информация. Благодарение на новите технологии, и най-вече смарт телефоните, цялата информация вече се намира в джоба ни.

Екипът на Еко Партнърс България АД има удоволствието да Ви представи най-новия си продукт, създаден в полза на разделното събиране на отпадъци от опаковки – мобилното приложение Eco Partners App. В унисон с идеологията на организацията, приложението се появява, за да направи всички нас съюзници в общата ни цел за по-чиста околна среда.

С Eco Partners App потребителите получават информация за различните видове опаковки и как и къде е правилно те да бъдат изхвърлени. Това може да бъде направено по интересен иновативен начин – а именно чрез сканиране на баркода на опаковката. Освен това в приложението потребителят може да види на карта всички жълти и зелени контейнери за разделно събиране на отпадъци от опаковки на Еко Партнърс и да намери най-близките до него такива. Така по един достъпен и увлекателен начин, всеки потребител ще разполага със знанието за правилно разделно събиране на отпадъците. В приложението може и много бързо и лесно да се подава сигнал към организацията, свързан с конкретен нейн контейнер.

Основните функции на приложението Eco Partners App са:

СКАНИРАНЕ

При сканиране на баркода върху която и да е опаковка, в приложението получаваме информация относно материала на дадената опаковка, съответно и може ли тя да бъде изхвърлена в някой от цветните контейнери на ЕП - респективно, ако това е възможно, в кой точно.

ЛОКАЛИЗИРАНЕ

За да е от още по-голяма полза за потребителите си, приложението си служи с локацията на устройството, от което се използва, за да изчисли къде може да бъде

открит най-близкият контейнер на Еко Партнърс. В допълнение към това, съвсем улеснено е и подаването на сигнали за вече локализираните контейнери.

ПРАВИЛА

Повишената информираност стои в основата на приложението, ето защо за всеки потребител е достъпен и кратък образователен гайд, който да напомня какво може и не може да се изхвърля в цветните контейнери, какви стъпки да бъдат изпълнени преди предаване на дадената опаковка и къде.

Еко Партнърс приканва потребителите да станат още по-активна част от промяната!

От 2 ноември до 2 декември организацията стартира кампания за събиране на продуктови баркодове в базата данни на приложението, като превръща този процес в игра с много награди!

Добавянето на продукт в базата е изключително лесно: сканира се баркодът от опаковката, въвеждат се името на продукта и материала, от който е изработена опаковката, и се добавя снимка.

В рамките на кампанията могат да бъдат спечелени различни награди в зависимост от броя добавени от всеки потребител продуктови баркодове, като Еко Партнърс дава възможност на всеки сам да избере за каква награда да участва.

По този начин организацията ще направи гражданите активни участници в създаването на по-чисто настояще и бъдеще!

Приложението Eco Partners е налично за безплатно сваляне в Google Play и App Store.

Повече за него и за свързаната с него кампания с награди, можете да видите на сайта на Еко Партнърс: www.ecopartners.bg.


Ключови думи
Eco Partners App
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати