Вторник, 11 Oct 2022
            
Други Елена

Дете пострада при катастрофа, единият от шофьорите е бил дрогиран

  25.10.2021 10:59
Дете пострада при катастрофа, единият от шофьорите е бил дрогиран

Водач, употребил наркотични вещества, установиха служители на РУ – Елена при обработване на катастрофа. Произшествието е станало в събота около 14,00 ч. малко преди комплекс „Еленско ханче“ между лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 21-годишен от Елена, и лек автомобил „Хюндай“, управляван от 41-годишен мъж от Търговище. В резултат на това е пострадало дете, возещото се в хюндая.

То е откарано за преглед във великотърновската болница с повърхностна травма на главата и след преглед е освободено за домашно лечение.

При проверка на водачите за употреба на алкохол и наркотични вещества е установено, че водачът на мерцедеса е седнал зад волана след употреба на канабис. Той е отказал кръвна проба. Произшествието е обработено по административен ред.

Срещу дрогирания шофьор е започнато бързо производство.

Други двама водачи, употребили наркотични вещества, установиха служители на полицейските управления в Павликени и П. Тръмбеш.

В неделя в Павликени е извършена проверка на лек автомобил «Мерцедес», управляван от 19-годишен местен жител. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на амфетамин и метаамфетамин. Той е оказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР.

В събота сутринта при провеждане на специализирана полицейска операция в с. Куцина е извършена проверка на лек автомобил «Ауди», управляван от 36-годишен мъж от П. Тръмбеш. Апаратът е дал положителна реакция на канабис. И този шофьор е отказал кръвна проба.

Срещу двамата са започнати бързи производства.

Водач, употребил наркотични вещества, установиха и служители на полицейското управление в Г. Оряховица. Вчера следобед при обработване на произшествие в с. Първомайци е извършена проверка на водача на лек автомобил «Пежо» - 19-годишен от Г. Оряховица. При проверка с техническо средство за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на канабис.

Младежът е отказал кръвна проба. Задържан е с полицейска мярка до 24 часа. Срещу него е започнато бързо прооизводство.


Ключови думи
Еленско ханче катастрофа
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати