Събота, 01 Oct 2022
            
Други Павликени

МРРБ ще съдейства за довършване на околовръстен път на Павликени

  01.10.2021 13:31
МРРБ ще съдейства за довършване на околовръстен път на Павликени

Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще съдейства за довършването на околовръстен път на град Павликени, стана ясно от среща на министъра Виолета Комитова с кмета на общината инж. Емануил Манов.

Участъкът се явява естествено продължение на републикански път III-303. Изграждането му ще позволи да се облекчи движението в града, като трасето ще поеме трафика на товарни автомобили.

За довършителните дейности на участъка е необходимо да се направи проектиране на оставащите за построяване 4 км от трасето и да се извърши отчуждаването на необходимите за целта имоти. Това вече е направено за ¾ от целия околовръстен път, като трасето е насипано с чакъл и затова към момента не се използва.

С кмета на Община Павликени министър Комитова обсъди и водоснабдяването на с. Върбовка. Довършването на довеждащия водопровод към селото е спряно през 2008 г. поради липса на финансиране.

Министър Комитова се ангажира да обсъди с ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ проектирането на околовръстния път на Павликени и да се потърсят варианти за финансиране на обектите през следващата година.


Ключови думи
околовръстен път на Павликени Виолета Комитова инж. Емануил Манолов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати