Сряда, 29 Дек 2021
            
Политика Стражица

Проф. Костадин Ангелов: Груб полицейски произвол срещу ГЕРБ в Стражица

  29.09.2021 14:06
Проф. Костадин Ангелов: Груб полицейски произвол срещу ГЕРБ в Стражица

За груб полицейски произвол срещу симпатизанти на ГЕРБ в Стражица алармира проф. Костадин Ангелов, който бе народен представител от Коалиция ГЕРБ-СДС от Великотърновски регион в последните два парламента. По-малко от 24 часа след публична среща в понеделник /27 септември/ между симпатизанти на партията и жители на Стражица с независимия кандидат за кмет Георги Бянов, подкрепен от ГЕРБ-СДС, присъстващи на събитието са получили полицейски призовки да се явят в районното полицейско управление в града.

На срещата подкрепата си за Бянов заявиха проф. Костадин Ангелов, кметът на Велико Търново и областен координатор на ГЕРБ Даниел Панов, доскорошният депутатът от ГЕРБ-СДС Димитър Николов, лекарката и общественичка д-р Емилия Георгиева и др. Сред присъстващите е бил и Димитър Панов, чиито единствени посещения в полицията са били за вадене на нова лична карта и за плащане на фишове. Мъжът не е член на ГЕРБ, но симпатизира на независимият кандидат, подкрепен от партията. По време на срещата Димитър Панов е разговарял с проф. Костадин Ангелов по въпроси за здравната криза и липсата на адекватна реакция от страна на служебните правителства на Румен Радев. На следващия ден Димитър Панов е получил призовка да се яви в полицията. „Дъщеря ми се разплака, жена ми се разтревожи, цяла нощ не съм спал – не знам дали ще ме арестуват, какво ще ме правят. Никога не съм престъпвал законите и не съм бил викан в полицията“, сподели потърпевшият.

„Това е изключително груб полицейски произвол. Бойко Рашков и Румен Радев връщат най-мракобесните години от така наречената милиционерщина и това се случва още от предишните избори. За всички хора, които днес са призовани в полицията сме осигурили адвокат. Нека всички симпатизанти на ГЕРБ бъдат спокойни – ще осигурим защита и адвокат на всеки, който е притискан с такива тоталитарни похвати, тип Държавна сигурност“, категоричен бе проф. Костадин Ангелов. Той попита това трябва ли да значи, че политическите срещи на всеки, който е опонент на Румен Радев, ще бъдат забранени. На подобен произвол, освен Димитър Панов, са били подложени още десетина души, присъствали на организираната от ГЕРБ среща.

Тревожна индикация е случващото се в Стражица. На работодател, даващ прехрана на 15 семейства, се налага да обяснява защо е отишъл на една предизборна среща. Имам усещането, че по силов начин искат да „счупят краката“ на един от участниците в изборния процес. Системата за сигурност трябва да всява спокойствие, дори респект в гражданите, не и да внушава разделение, страх, репресия. Тревожна индикация е, защото частичните избори в Стражица предшестват старта на официалната кампания за вота на 14 ноември, коментира и народният представител в 45-то и 46-то Народно събрание Димитър Николов.


Ключови думи
частични местни избори Стражица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати