Четвъртък, 30 Дек 2021
            
Велико Търново Общество

Областният управител прие посланика на Република Азербайджан

  24.09.2021 16:40
Областният управител прие посланика на Република Азербайджан

Областният управител Георги Гугучков прие посланика на Република Азербайджан Н. Пр. Хюсейн Джалал Оглу Хюсейнов. На срещата се обсъдиха важни въпроси по теми, които биха допринесли за продължаване на добрите отношения между област Велико Търново и Република Азербайджан. На разговора присъстваха и заместник областните управители Станислав Николов и Габриела Шилкова.

По време на срещата двете страни очертаха аспекти за бъдещи партньорства, като популяризирането на културата на Азербайджан и развитие на двустранните икономическите връзки. Областният управител запозна посланика с географско-икономическото и териториално устройство на област Велико Търново. Той изказа благодарности на азербайджанската фондация за историческо и културно наследство „Гейдар Алиев“, предоставила през май 2015 г. средства за реставрация, консервация и социализация на музейния резерват Трапезица във Велико Търново.
„Ние разглеждаме проекта за възстановяването на крепостта Трапезица, осъществен с подкрепата на фондация „Гейдар Алиев“, който е първият проект от подобен мащаб на Азербайджан в Източна Европа, както и личната ангажираност на председателя на фондацията Мехрибан Алиева, като потвърждение за отличните възможности за по-нататъшно развитие на сътрудничеството между област Велико Търново и Азербайджан“, каза Гугучков.
Н. Пр. г-н Хюсейн Джалал Оглу Хюсейнов благодари на областния управител Георги Гугучков за посрещането и ползотворната среща.
В края на разговора двамата размениха протоколни подаръци. Областният управител получи традиционни сувенири, а посланикът на Азербайджан - плакет на Областна администрация Велико Търново и ръчно изработена керамика.


Ключови думи
Хюсейн Джалал Оглу Хюсейнов Азербайджан Гейдар Алиев Георги Гугучков
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати