Неделя, 02 Oct 2022
            
Велико Търново Общество

Нова доброволческа инициатива организират в Никюп

  26.09.2021 12:01
Нова доброволческа инициатива организират в Никюп

Поредна доброволческа инициатива с екологична насоченост организират във великотърновското село Никюп. Тя е планувана за 9 октомври и има за цел да разчисти места, на които недобросъвестни никюпчани изхвърлят боклуците си.  

Не можем да търпим гледки като тези, затова организираме доброволческа инициатива да почистим там, където невъзпитаните замърсяват. Не можем да се примирим с поведението на наши съселяни и упорито смятаме да се противопоставяме на техните действия, казват организаторите - Кметство Никюп в партньорство с Пенчо Пандъков и Хелена Худжек.
Чувалите за акцията осигурява Община Велико Търново, която се е ангажирала и с организацията по извозване на събраните боклуци.
Точките за почистване са най-западна околовръстна улица, черен път към с. Стефан Стамболово - около моста, в района на старата помпена станция.

Ако се справим бързо със задачата, ще чистим и около контейнерите в селото. Всеки е добре дошъл. Елате с нас и ни помогнете. Чистотата в селото ще бъде за всички ни. Длъжни сме да не позволяваме земята ни да се превърне в безкрайно бунище. Гости помагачи от други населени места ще бъдат топло приветствани, е апелът на организаторите.


Ключови думи
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати