Сряда, 28 Сеп 2022
            
Други

Общините върнаха за поправка плана за развитие на ВиК „Йовковци”

  13.07.2021 15:07
Общините върнаха за поправка плана за развитие на ВиК „Йовковци”

Общините от Великотърновска област отказаха да подкрепят и двете предложения на ВиК „Йовковци”, внесени в Общото събрание на ВиК Асоциацията.

Общото събрание се проведе под председателството на областния управител Георги Гугучков, а в работата на заседанието участие взеха представители на десетте общините на територията на област Велико Търново, които се членове на Асоциацията по ВиК.

В дневния ред имаше всичко на всичко две точки. Първото предложение беше за съгласуване на Проект на договор за възмездно доставяне на водни количества за питейно-битови нужди от ВиК „Йовковци“ ООД – Велико Търново в качеството на доставчик и ВиК - Габрово в качеството на ползвател. Втората точка касаеше съгласуване на бизнес план за развитие на дейността на „Водоснабдяване и канализация Йовковци“ ООД, гр. Велико Търново, като ВиК оператор за регулаторния период 01. 01. 2022 г. – 31. 12. 2026 г. на основание от Закона за водите.
Общото събрание на Асоциацията по ВиК не прие направените предложения. Общините от Великотърновска област поискаха ВиК да преработи и двете си предложения. След извършване на необходимите корекции в проекта на договора за възмездно доставяне на водни количества за питейно-битови нужди и в бизнес плана за развитие на дейността на „Водоснабдяване и канализация Йовковци“ от „Водоснабдяване и канализация Йовковци“ ООД, съобразено със становищата на Асоциацията по ВиК, ще бъде насрочено ново общо събрание за приемането им.


Ключови думи
ВиК Йовковци Асоциация
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати