Вторник, 28 Дек 2021
            
Горна Оряховица Спорт

Възпоменателни медали получиха акробатите, участвали в Световното първенство, от кмета инж. Добромир Добрев

  06.07.2021 11:59
Възпоменателни медали получиха акробатите, участвали в Световното първенство, от кмета инж. Добромир Добрев

Възпоменателни медали и сувенири с логото „Горна Оряховица – Европейски град на спорта 2021” получиха седемте горнооряховски акробати, които представиха България на Световното за младежи в Женева, Швейцария.

Горнооряховската група, в която им представители и на двата клуба „Акро Нова” и „Джим денс”, е най-голямата от един спортен център в националния отбор. Братята Мартин и Данаил Николови от „Джим денс” завоюваха бронзов медал при мъжките двойки във възраст 12-19 г. Елина Хинкова и Магдалена Тодорова от „Акро Нова” са пети в света във възраст 11-17 г. Съотборничките им Михаела Ганчева, Елеонора Помакова и Ванеса Стойчева останаха извън финала, но също защитиха реномето на горнооряховската акробатична школа.

Заедно с момчетата и момичетата в срещата при кмета участваха и треньорите от двата клуба – Йорданка Кочева, Александра Александрова, Ивелина Захариева и Николай Михайлов, както и шефката на Общинското предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви” инж. Петя Богданова.

Благодаря ви, че ни дарихте радост. Благодаря ви, че се трудите толкова много. Благодаря на треньорите ви, които направиха от малките нешлифовани диаманти истински съкровища. Благодаря и на родителите ви, които се лишават от много неща, за да успявате вие. Пожелавам ви да покорявате нови върхове и да споделим заедно радостта и гордостта от златни медали, пожела инж. Добромир Добрев. Той сподели, че грижата за спорта е кауза, която е приел преди 11 години и ще продължи, докато е в кметския кабинет и гарантира, че Общината винаги ще подкрепя младите спортисти.

Националите имат само кратка почивка след Световното и след седмица отново влизат в зала, за да се готвят за предстоящото през септември Европейско първенство.


Ключови думи
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати