Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

36 пилоти застават на старт в Деветото планинско изкачване „Раховец Лясковец”

  03.07.2021 13:27
36 пилоти застават на старт в Деветото планинско изкачване „Раховец Лясковец”

36 пилоти и техните автомобили минаха технически преглед и вече загряват за старта на Деветото планинско рали „Раховец Лясковец”. Колоната, която тръгна от центъра на Горна Оряховица към Лясковец, където от Стадиона до Петропавловския манастир е трасето на ралито, беше поведена от временния водач в Планинския шампионат Пламен Камбуров. Сред пилотите е и идейният вдъхновител за провеждането на „Раховец Лясковец” Тодор Тодоров от АСК „Етър Рейсинг Тим” – Велико Търново.

Автомобилите минаха технически преглед пред Община Горна Оряховица, където стана и официалното откриване на състезанието. Добро време, за да разкрият пълните си възможности автомобили и пилоти, най-вече да е безаварийно и нека най-добрият победи, пожелаха съпредседателите на Организационния комитет на състезанието – кметовете на Горна Оряховица и Лясковец инж. Добромир Добрев и д-р Ивелина Гецова.

Състезанието в Горна Оряховица и Лясковец е второто за сезона в Планинския шампионат на България. Първото бе спечелено от Пламен Камбуров, който ще търси втора победа и под Петропавловския манастир. Организатори са Автомобилната федерация на България, Общините Горна Оряховица и Лясковец и АСК „Етър Рейсинг Тим” – Велико Търново.

Днес от 14 часа започват тренировки в три манша по трасето, което започва от Стадиона в Лясковец и стига до манастира. Дължината му е 2800 метра с 210 метра денивелация. Самото състезание започва утре в 11 часа и ще е отново в три манша.


Ключови думи
Планинско рали "Раховец Лясковец 2021"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати