Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Акробатите Елина Хинкова и Магдалена Тодорова станаха пети в света

  25.06.2021 10:37
Акробатите Елина Хинкова и Магдалена Тодорова станаха пети в света

Състезателките на горнооряховския клуб „Акро Нова” Елина Хинкова и Магдалена Тодорова станаха пети в света. Двойката, представяща България на Световното първенство в Швейцария, зае пето място във възраст 11 – 17 години, като преди българките се класираха двойките на Белгия, Русия, Португалия и Израел. Треньор на момичетата е Александра Александрова. Уникални, чаровни и перспективни деца, вие днес бяхте нашите медалисти, написаха ръководителите на българската делегация във Фейсбук след финала на Елина и Магдалена.

Другите състезателки на „Акро Нова”, които също са част от националния отбор, нямаха шанс в първия ден и не можаха да влязат във финалната осмица. Тройката жени - Михаела Ганчева, Елеонора Помакова и Ванеса Стойчева, с треньор Николай Михайлов, се класираха на 19-то място в крайното класиране. Нелепа грешка ви отдалечи от самото начало от финалите, но вие като истински бойци не се отказахте да се борите. Продължавайте така да се борите и занапред, това е едва началото на вашата кариера, пожелават от Федерацията по спортна акробатика.

Още два вида от българския отбор се наредиха на пето място във възраст 11 – 17 години. Това са мъжката двойка Владимир Коточев и Георги Стоянов, както и четворката - Николай Калпаков, Стилиян Господинов, Кристиян Манолов и Виктор Янев.

Първенството продължава със следващата възраст, а на квадрата ще излязат Данаил и Мартин Николови от другия горнооряховски клуб „Джим Денс”.


Ключови думи
спортна акробатика Елина Хинкова Магдалена Тодорова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати