Четвъртък, 30 Сеп 2021
            
Други Свищов

Възпитаници на Свищовската академия отново са сред носителите на награди от Националния конкурс „Млад икономист”

  14.06.2021 11:24
Възпитаници на Свищовската академия отново са сред носителите на награди от Националния конкурс „Млад икономист”

За поредна година възпитаници на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” са сред отличените в Националния конкурс „Млад икономист”, организиран от Съюза на икономистите в България (СИБ). Резултатите от тазгодишното издание на конкурса бяха обявени в деня на Националния празник на икономистите – 11 юни.

Седемнадесетият Национален конкурс „Млад икономист – 2021 г.”, под надслов „Гласът на младите за силна икономика”, бе на тема „Поуките за икономиката и образованието от пандемия COVID-19”. По традиция, участниците се конкурират в категориите „Ученици”, „Студенти”, „Докторанти”, „Млади специалисти и предприемачи до 35 години”. Разработките на участниците са оценени (по Решение на УС на СИБ) от Комисия под ръководството на проф. д.и.н. Нено Павлов, в състав: проф. д-р Р. Нейкова, проф. д.и.н. Д. Хаджиниколов, проф. д-р Д. Русчева, доц. д-р В. Царевски, доц. д-р Д. Благоев, доц. д-р П. Желев и проф. д-р Т. Хубенова-Делисивкова – председател на УС на СИБ.

В категория „Докторанти”, специалната награда на Асоциацията на индустриалния капитал в България получи Рая Драгоева – редовен докторант към катедра „Финанси и кредит” в Стопанска академия „Д. А. Ценов”. В категория „Млади специалисти и предприемачи до 35 години”, със специална награда на „Пловдив Тех Парк” АД, Пловдив са отличени за съвместната им разработка по темата на конкурса ас. д-р Йордан Йорданов – преподавател в катедра „Застраховане и социално дело” и Жанета Ангелова – редовен докторант към същата катедра.

С номинационна грамота за много добро представяне в Националния конкурс „Млад икономист – 2021 г.” (с която се награждават участници с присъдени над 30 точки) в категория „Млади специалисти” е отличен възпитаникът на Свищовската академия Юсуф Насуф, завършил спец. „Счетоводство и контрол”, който работи в БНП Париба Пърсънъл Файненс, София.

В приветствие, отправено по повод Деня на икономиста и обявяване на наградите от Националния конкурс, председателят на УС на СИБ – проф. д-р Татяна Хубенова-Делисивкова подчертава: „Радващо е, че участниците проявяват активно отношение за оценката на поуките от КОВИД-19 в сферата на икономиката и образованието. Затрогващо е, че в разработките има лична позиция, при това често пъти силно изразено емоционалното отношение към социално-икономическата обстановка и социалните недъзи, което е проява не само на лична, но и на обществено ангажирана позиция, от което нашето общество силно се нуждае”.

От Съюза на икономистите в България информират, че поради епидемиологичната обстановка в страната няма да бъде организирана официална церемония за връчване на наградите. За живущите извън София наградите ще бъдат изпратените по пощата. Всички други наградени могат да получат своите награди в офиса на СИБ в гр. София.


Ключови думи
Млад икономист Стопанска академия
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати