Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Зелени коридори за ваксинация в най-големите квартали на Велико Търново тази събота

  01.06.2021 16:25
Зелени коридори за ваксинация в най-големите квартали на Велико Търново тази събота

Зелени коридори за ваксинация ще бъдат обособени тази събота – 5 юни, в големите квартали на Велико Търново. Всеки желаещ да се имунизира срещу Covid-19 ще може на място да избере предпочитания тип ваксина. Налични са достатъчно количества от четирите одобрени в ЕС и България ваксини – Pfizer /иРНК/, Moderna /иРНК/, Astra Zeneca /векторна/ и Jansen /векторна/.

Първият пункт за ваксинация ще бъде в СУ „Емилиян Станев“ – в здравния кабинет, с работно време от 10,00 до 14,00 ч. Вторият зелен коридор ще бъде разкрит в СУ „Вела Благоева“ и ще работи също между 10,00 и 14,00 ч.

Инициативата е съвместна – на Община Велико Търново, Регионална здравна инспекция, МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ и Специализираната болница за активно лечение по кардиология.

Ваксинацията ще бъде извършвана от медицински екипи от двете лечебни заведения. За тях компанията „Престиж 96“ ще осигури хранителни продукти.

„Ваксината е най-сигурният, безопасен и ефикасен начин да предпазим себе си, но и околните от заразяване с Covid-19. Колкото по-ускорен е темпът на ваксинация, толкова по-бързо животът ще се върне трайно в нормалния си ритъм. Нека бъдем отговорни към себе си, близките си и към обществото“, коментират организаторите на зелените коридори.

Колкото повече са желаещите за ваксина, толкова по-често ще бъдат отваряни мобилни пунктове.


Ключови думи
зелени коридори ваксиниране Велико Търново
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати