Петък, 31 Дек 2021
            
Велико Търново Други

Мотосезонът във Велико Търново е открит

  17.04.2021 16:04
Мотосезонът във Велико Търново е открит

Официален старт на мотосезона бе даден днес във Велико Търново. Точно по обед на едно място се събраха моторджии от цялата страна, за да си пожелаят безаварийна година. Организатор на събитието бе чартърът на „Hell`s angels” MC в Старата столица.  
„Hell`s angels”, или „Ангелите на Ада”, води началото си от 17 март 1948 г. в САЩ. Напълно достоверна информация за ранната история на мотоклуба няма. Знае се, че той носи името на „Ангелите на Ада” – пилоти от Втората световна война, били част от Ескадрилата на смъртта „Летящите тигри”. От тяхната емблема е заимствана и емблемата на рокерите от „Hells Angels” – „Death's Head”, или Главата на смъртта.
Днес колоната от мощни машини поведе Емил Йорданов. Йорданов е един от 22-та българи, които на 12 септември 2014 г. присъстват на Световния събор на „Hell`s angels” и така на практика легитимират клуба и в България. 
Моторджиите, ескортирани от полиция, направиха почетна обиколка на Велико Търново, след което отидоха в Арбанаси. Те отново показаха, че моторът е начин на живот, който не всеки може да разбере и приеме. Но приеме ли го, е завинаги.


Ключови думи
мотосезон Hell`s angels
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати