Петък, 30 Сеп 2022
            
Велико Търново Култура

Пиеса „Животът – това са две жени“ на Стефан Цанев с премиера във великотърновския театър

  02.04.2021 13:21
Пиеса „Животът – това са две жени“ на Стефан Цанев с премиера във великотърновския театър

Спектакълът „Животът – това са две жени“ на Стефан Цанев е новото премиерно заглавие на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново. Постановката провокира към размисъл за невидимите неща в живота, за покаянието и прошката, за трудните решения и трудния избор, за живота с цялото му многообразие и липсата на рецепта как да го живеем. Премиерата ще бъде на 8 април от 19 часа на камерна сцена, а другите две представления са на 13 и на 16 април.

Обичаната пиеса на Стефан Цанев е създадена преди повече от 20 години, но продължава да звучи актуално и днес. Нов прочит на „Животът – това са две жени“ на сцената на великотърновския театър ще предложи гост-режисьорът Невена Митева. Ролите в спектакъла изпълняват актьорите Стефка Златкова, Силвия Шекилова и Стоян Борисов. Над сценографията и костюмите работи Лидия Къркеланова, а с музиката за постановката се е заел Петър Атанасчев.

В пиесата авторът с ефирна лекота борави с драматургичния текст, с който ни внушава и препраща в контраста на различни настроения и усещания, превключвайки светкавично от искрения и непринуден смях до дълбоката и съкровена мъка и болка. Същевременно спектакълът предлага много конкретна проблематика - за комичните и напрегнати взаимоотношения между бъдещи снаха и свекърва, за сравнението между живота и ценностите на една обикновена селска женица и на светската интелектуалка, обиколила света, получила вниманието на мъжете, за тайните и табутата в човешката природа.

По думите на режисьора езикът в пиесата е изключително красив и мелодичен, а текстът предполага различни прочити и интерпретации. Невена Митева сподели, че спектакълът ще предложи на публиката не само много хумор и мелодрама, но и огромна доза оптимизъм. 

Билети за спектакъла „Животът – това са две жени“ на Стефан Цанев вече се продават на касата на МДТ „Константин Кисимов“ във Велико Търново. Според изискванията в заповедта на Министерството на здравеопазването представленията се провеждат при 30 % пълняемост на салона, спазване на физическа дистанция и всички противоепидемични мерки. 


Ключови думи
Театър Велико Търново Стефан Цанев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати