Четвъртък, 03 Юни 2021
            
Други Сухиндол

Нова паралелка в Сухиндол предлага безплатни шофьорски курсове за учениците

  04.03.2021 13:00
Нова паралелка в Сухиндол предлага безплатни шофьорски курсове за учениците

Нова атрактивна паралелка „Експлоатация на автомобилния транспорт“ в СУ „Св. Климент Охридски“ в Сухиндол се очаква да стане хит сред седмокласниците в района. Липсата на специалисти за транспортния бранш отдавна е осезаема в цялата страна, затова бъдещите обучаеми могат да разчитат на сигурна реализация.
В същото време всеки от учениците в паралелката ще придобие напълно безплатно шофьорска книжка и професионална категория за управление на трактор и камион. Всичко това ще им позволи лесно да си намерят работа след завършването, убедена е директорката на училището Румяна Иванова.
Добрата новина за всички в община Сухиндол е, че училището ще отвори шофьорската си школа и за граждани. Цените за желаещите ще бъдат конкурентни, а учениците от останалите паралелки ще се ползват със специални преференции. Това ще е първата школа за шофьори в Сухиндол, твърди Румяна Иванова. Очаква се по този начин да се подпомогне и бюджета на училището.
Самата паралелка ще бъде двойна, като другата половина от учениците ще продължат да се обучават в традиционната специалност за лозарство и винарство, какъвто е основният поминък в Сухиндол.
Изключително успешна се оказа и миналогодишната паралелка след седми клас за подготовка на сладкари и хлебари. Те се обучават в дуална форма и могат реално да практикуват придобитите умения.
От училището обръщат сериозно внимание и на приема за първокласници. Грижата за децата от Сухиндол е първостепенна.
„Най-голямото ни желание е всички деца от общината да бъдат обучавани в нашето училище. Учениците са обгрижвани, получават безплатно закуска и топъл обяд, качествено обучение. По тази причина смятам, че не е необходимо нашите ученици да пътуват до други населени места, за да получат знания“, обясни Румяна Иванова.


Ключови думи
СУ Св. Климент Охридски Сухиндол шофьорска школа
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати