Вторник, 27 Сеп 2022
            
Спорт

Хандбалният „Локомотив” тръгна с победа в новото първенство на „А” група

  20.09.2020 21:34
Хандбалният „Локомотив” тръгна с победа в новото първенство на „А” група

Мъжкият отбор на хандбалния „Локомотив” стартира новия сезон с победа над хасковския „АСТИ-91”. След повече от шестмесечно прекъсване хандбалното първенство се поднови, но за съжаление пред празни трибуни в отсъствието на феновете.

В началото на мача и двата отбора започнаха предпазливо. Головете се редуваха в двете врати и до 15-та минута равенството се запази 7:7. Последва натиск от домакините, които поведоха с 11:9 и до края на полувремето успяха да увеличат преднината си до 16:11.

През втората част „локомотивци” вдигнаха оборотите и зададоха ново темпо на играта. До средата на втората част разликата се увеличи до 25:16. Чест прави на гостите, че не се предадоха. Играха на скорост, но в желанието си да бележат често допускаха грешки, които отвориха нови възможности за домакините. С точни попадения до края „железничарите” затвориха мача при краен резултат 36:19.

„Добре се чувствам сред младите момчета на „Локомотив”. Добрата организация в клуба, който залага на свои юноши и приятелството ми с треньора ме доведе тук. Със своя опит ще се опитам да помогна да направим един добър сезон и защо не да вземем медал”, заяви след мача новото попълнение на „Локо” Станислав Добрев.

„Щастлив съм,че успяхме да съхраним основната част от нашите състезатели и да привлечем Станислав Добрев и Михаил Пенев в „Локомотив”. Доволен съм от победата, като за първа среща изиграхме един добър мач. Има още какво да се желае и върху какво да работим. В движение трябва да изчистим недостатъците в играта си”, коментира и ст.треньорът Йордан Димитров.

„Локо”: Георги Маринов, Стефан Димитров, Исмет Хаджиев, Йордан Михнев, Любослав Димитров, Радослав Йорданов, Владислав Йоргов, Станислав Добрев, Велимир Даскалов, Емилиян Синигеров, Петър Николов, Николай Генов, Михаел Иванов, Георги Кръстев, Пресиян Стоянов.

 


Ключови думи
хандбал Локомотив Асти Йордан Димитров Станимир Добрев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати