Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество

1 милион лева се влагат за ремонт на улици това лято в Горна Оряховица

  28.08.2020 11:14
1 милион лева се влагат за ремонт на улици това лято в Горна Оряховица

Малко над 1 милион лева ще похарчи Общината за ремонт на улици това лято. Включени са както улици в Горна Оряховица, така и в някои населени места. Досега са изпълнени около 80% от обектите, но има и доста довършителни работи. Средствата са по министерско постановление, целенасочени за асфалтиране. Това означава, че не могат да се използват за изграждане на тротоари например. Затова на места обновяването на тротоарите се бави, заради недостига на собствени средства в общинския бюджет. Такъв е случаят с „Ангел Кънчев”, която бе основно реновирана, но тротоарите са разбити. Ремонтирането им трябваше да започне тази есен, но дали ще се случи, зависи от приходите в бюджета.

Летните ремонти започнаха с довършване на „Ал. Стамболийски”, която се преасфалтира, след като преди две години бе напълно подновена ВиК мрежата.След това се започна по „Хаджи Димитър” и „Тунджа”, които са в района на Градската градина, „Росица”, „Камчия” и „Осъм” в района на Болницата. По тези улици също бе подменена част от водопроводната мрежа и след това бяха напълно преасфалтирани. Трябва да се завърши тротоара по „Хаджи Димитър”, който ще бъде асфалтиран откъм страната на Градската градина.

Готова са ул. „Раховец” в кв. „Пролет”, „Иларион Махариополски” на Гарата, отбивката към приемника, която е част от „Юри Гагарин”, главната улица във Върбица. До края на седмицата вероятно ще бъде приключена ул. „Драгоман” – между Музея и Младежкия дом.

Предстои асфалтиране на ул. „Никола Петров”, предвижда се да асфалтира и улица в Калтинец.

В същото време обаче изграждането на подземно трасе за оптичен кабел, което върви в целия град няма да мине без поражения по инфраструктурата. Трасето минава по тротоарите и всъщност разкопаването ще помогне за обновяването им. Фирмата изпълнител е организирала добре работата си и възстановява тротоарите веднага след като е свършен даден участък. Така че това е плюс, че ще има обновени тротоари. Но за пресичането на улиците не се използва сондиране, а направо се реже асфалта и се прави улей. Така че новоасфалтирани улици ще се окажат накълцани на ивици. Това вече се случи на „Хан Крум” и едва ли ще е само там.


Ключови думи
ремонт улици Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати