Петък, 30 Сеп 2022
            
Общество

Само една фирма кандидатства за реконструкцията на СУПЦ в кризисен център

  30.07.2020 10:22
Само една фирма кандидатства за реконструкцията на СУПЦ в кризисен център

ЕТ „Идеал – Хасан Юсеинов” е единствената фирма, изявила желание да работи по реновирането на част от СУПЦ и превръщането му в кризисен център. Процедурата за избор на изпълнител започна още преди окончателното одобряване на проекта и офертите бяха отворени в началото на седмицата. Всъщност офертата е само една и ако няма грешки в самата документация, комисията може да направи избора си още до края на лятото. Преди това фирмата на Юсеинов е работила по санирането в Горна Оряховица.

Проектът за изграждане на кризисен център бе одобрен от управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж” преди няколко дни. Стойността му е 1 565 824 лв. Размерът на отпуснатата безвъзмездна финансова помощ е 1 557 027 лв., а собственият принос е 8 797 лв.
Изграждането на Кризисен център е заложено в Инвестиционната програма и интегрирания план за градско възстановяване и развитие на гр. Горна Оряховица. Кризисният център ще се обособи в една от сградите на бившето СУПЦ „Елена Грънчарова“, която ще бъде реновирана. Същевременно Община Горна Оряховица кандидатства и за разкриването на социалната услуга „Кризисен център“, като решението бе одобрено на заседание на Общинският съвет през юни.


Ключови думи
СУПЦ кризисен център ЕТ "Идеал - Хасан Юсеинов"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати