Сряда, 05 Oct 2022
            
Общество

Горнооряховчани се поклониха пред паметника на загиналите в Деня на храбростта

  06.05.2018 11:31
Горнооряховчани се поклониха пред паметника на загиналите в Деня на храбростта

С кратка церемония пред Паметника на загиналите горнооряховчани отбелязаха Деня на храбростта. В празника се включи представителна част на последното военно формирование, останало в Горна Оряховица, представители на общинската администрация, ОбС, политически партии и военни съюзи. Редовите граждани бяха малко, вероятно за повечето горнооряховчани Гергьовден първо е празник на овчаря, а след това на воина.
Кратко приветствие за празника произнесе кметът инж. Добромир Добрев.
„Слава Богу времето, в което живеем днес, е мирно. Но не смятам, че това прави храбростта празна дума. За мен тя е пълна с достойнство, със смисъл, с отговорност зад всяко едно решение, с много труд и с чест във всяко начинание, което прави животът на нашите семейства по-сигурен и светъл. Гергьовден е! Честит празник на всички!” каза кметът.
Венци и цветя пред паметника бяха поставени от името на народния представител Клавдия Ганчева, кмета инж. Добромир Добрев, председателя на ОбС Даниел Костадинов, съюзите на офицерите и сержантите от запаса, ветераните от войните и военнопострадалите, както и от военно формирование 22790. Пред паметта на загиналите се поклониха и представители на политическите партии ГЕРБ, СДС, ВМРО, БСП, общински съветници и обикновени граждани.
 


Ключови думи
Гергьовден
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати