Показани са всички новини ( Не е избран филтър )
Филтър на новините
Може да бъде избран повече от един критерий

| Покажи всички новини
| Покажи само добрите новини
| Покажи само лошите новини
| Покажи само новините с видео

Отмениха конкурса за шеф на болницата в Г. Оряховица
Автор: Биляна Милчева


Дата: 31.01.2013 11:42:41


Ключови думи: конкурс, управител, болница, Г. Оряховица, Вашков, Кирилова


Прочетена: 743 пъти


Изборът на управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски” в Г. Оряховица ще започне отново. Това стана ясно на днешното заседание на ОбС в града, който отмени свое решение от октомври 2012 г. Тогава местният парламент обяви конкурс за поста и определи членовете на комисията по избор.
Месеци по-късно за спечелил бе определен рентгенологът д-р Георги Вашков. Срещу избора му обаче възрази другият претендент – шефката на горнооряховската Спешна помощ д-р Марияна Кирилова, която обяви, че при 60% от членовете на комисията има конфликт на интереси. Тогава д-р Кирилова разпрати писмо, с което заяви, че председателят на комисията д-р Любомир Костурков и членовете д-р Гинка Маринова и адвокат Светозар Моллов са в трудово-правни отношения с МБАЛ „Свети Иван Рилски” и "имат интерес от запазване на описаното статукво”.
Случаят бе отнесен към общинска комисия с председател Георги Николов, която установи, че конфликт на интереси действително има. Това накара съветниците да отменят решението си и да свикат извънредна сесия. На нея ще бъде разгледан както казусът с избора на управител, така и цялостното състояние на МБАЛ.
Междувременно в социалната мрежа Фейсбук бе сформирана група под името „Против затварянето на горнооряховската болница”. Нейни потребители изразяват опасението си, че лечебното заведение се води към ликвидация и че крайната цел е МБАЛ да стане филиал на областната болница във В. Търново.
Снимки към новината
За да видите голямата снимка, моля кликнете на малката
   
 Добавяне на коментар
Автор на коментара:Вашия коментар:Въведете кода от картинката:

4267833

* RegNews.NET не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари към новината


Автор: 123 мп | Дата: 02.02.2013 18:06:44
Доктор Куин , решението е отменено защото има конфликт на интереси , а не че Кирилова иска да става шеф.То ще има нов конкурс , ще се явят и нови хора , но просто тези общински съветници трябва да си размърдат главите , има толкова юристи там , избрали сме ги да спазват законите , а не да ги нарушават . По този начин губим доверие и втехните действия. А ние гражданите стоим и не отреагирваме , оставяме ги да си играят техните игри .Браво на Кирилова че е решила да разкрие нарушенията им и ние гражданите да разберем , иначе как ще научим , като общината върши всичко много скритоАвтор: Доктор Куйн | Дата: 01.02.2013 14:06:57
Връх на цинизма
Крадецът вика дръжте крадеца !!!
Госпожата е с мерак за началник за да прикрива далаверите на мъжа си в рентгена ,който новия шеф разровиАвтор: ясното | Дата: 31.01.2013 20:40:26
И какво стана Г-да , младите майки отиват да раждат в Плевен ако не знаете след Онзи случай!!!
За това ,че искат да толерират Болницата в Търново беше от ясно по ясно , но защо назначиха човек който никога не се е занимавал с мениджмънт и то на здравно заведение?
Да се потърси инвеститор от Фармацевтичният бранш и да му я продадат Г-дата .
Не Ви ли е ясно ,че хората от този бранш имат МНОГО пари и могат да инвестират в техника така ,че да имаме Здравно заведение в което да идват от цяла България. Та ние сме посредата бе хора . Какво по хубаво от това .
И когато това стане ще плащат данък сгради и такса смет и така е с всички общински имоти .Автор: гръб | Дата: 31.01.2013 15:53:40
Тези мошенници не се научиха това са мутри с власт да им скроим шапката на изборите Гласувате за всеки друг но не и за тиквите