Показани са всички новини ( Не е избран филтър )
Филтър на новините
Може да бъде избран повече от един критерий

| Покажи всички новини
| Покажи само добрите новини
| Покажи само лошите новини
| Покажи само новините с видео

ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” обяви Е-прием
Автор: Биляна Милчева


Дата: 05.03.2012 13:14:50


Ключови думи: ВТУ, електронен, прием, кандидат-студенти


Прочетена: 403 пъти


За първи път в историята си ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” въведе електронното подаване на документи от кандидат-струденти. Това става през страницата на ВУЗ-а в интернет, където демонстрационен клип подробно обяснява точния начин. По думите на ректора проф. Пламен Легкоступ, кандидатите могат да бъдат напълно сигурни, че личните им данни ще бъдат опазени съгласно всички букви на закона.

Електронното подаване тече от днес, 5 март, до 6 април. Само в първите часове от пускането на услугата 6 дами се бяха записали за участие в първата изпитна сесия през април. Също до 6 април се подават документи и по класическия начин – на място в Ректората, в Пети корпус и в 28 населени места в цялата страна. Вече е отпечатан и книжният вариант на справочника за кандидат-студенти.

Около 60 специалности предлага ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” на бъдещите студенти. Според заместник-ректора по учебната дейност и акредитацията доц. д-р Петко Петков, и тази година най-голям се очаква да бъде напливът за изпита по български език. Във времето назад едновременно са се явявали около 2500 души, коментира доц. Петков.

С възможностите, които дава ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, кандидат-студентите могат да се запознаят и по време на поредния ден на отворените врати. Насрочената дата е 10 март, мястото – аулата на университета, началният час – 11 ч. На място ще бъде показан филм за висшето учебно заведение, а представители на всички факултети ще дават подробна информация за всичко, което вълнува бъдещите висшисти.

Снимки към новината
За да видите голямата снимка, моля кликнете на малката
   
 Добавяне на коментар
Автор на коментара:Вашия коментар:Въведете кода от картинката:

4268168

* RegNews.NET не носи отговорност за съдържанието на коментарите.