Неделя, 19 Май 2024
            
Горна Оряховица Общество

С тържествен ритуал и празнична програма Горна Оряховица отдаде почит на българските воини и Деня на храбростта

  06.05.2024 12:31
С тържествен ритуал и празнична програма Горна Оряховица отдаде почит на българските воини и Деня на храбростта

Горнооряховчани отдадоха почитта си на българските воини и Деня на храбростта пред Паметния знак на загиналите.

Това е мястото, където е бил ханът на Мано Тодоров, мястото, където е подготвена Априлската епопея. Нека сме достойни за дедите ни, за храбрите ни воини. Да помним победите на българската армия и храбростта на нашите воини да ни води в делата ни, пожела кметът Николай Рашков в приветствието си.

И днес армията ни заслужава уважение. Мъжете и жените от военните формирования са първи, когато трябва да се помага при бедствия, напомни подп. Цветан Цветков, председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса в своето слово.

Венци и цветя пред паметния знак поднесоха кметът Николай Рашков, председателят на ОбС Огнян Стоянов, военно формирование 22790, представители на политически партии, неправителствени организации, граждани.

В ритуала участва представителна част от военно формирование 22790, ученически гвардейски отряд на СУ „Вичо Грънчаров” и духов оркестър при Центъра за подкрепа на личностното развитие с диригент Димитър Михнев.

Празничната програма бе подготвена от ученици на СУ „Вичо Грънчаров” и в нея участваха Фелин Ахмедова, вокална група „Белканто” с ръководител Милена Димитрова и камерно-инструментална група „Канатица” с ръководител Стефан Печикамъков.


Ключови думи
Ден на храбростта Горна Оряховица