Вторник, 21 Май 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Двама световни шампиони направиха тренировка с борците на „Локомотив“, за да демонстрират новото оборудване на залата

  01.05.2024 10:10
Двама световни шампиони направиха тренировка с борците на „Локомотив“, за да демонстрират новото оборудване на залата

Световните шампиони Иво Ангелов и Явор Янакиев направиха занимание с възпитаниците на „Локомотив“, за да демонстрират възможностите на новото оборудване, с което се обзаведе тренировъчната зала по борба в Горна Оряховица.

Спортен клуб по борба „Локомотив“ спечели проект пред Министерството на младежта и спорта и получи финансиране за ново оборудване на тренировъчната зала. Закупени са различни уреди и пособия от фирма „Суплес“, с които ще се подобри физическата подготовка – сила, гъвкавост, ловкост, издръжливост, на състезателите.

Първото представяне на новите придобивки пред момчетата и момичетата, трениращи борба в „Локомотив“, направиха двама шампиони. Иво Ангелов бе обявен за най-добрия борец в света за 2013 и е Спортист №1 на България за същата година, в която той стана европейски и световен шампион. Явор Янакиев е бронзов медалист от Олимпиадата в Пекин през 2008 и световен шампион през следващата година. Двамата показаха на „локомотивци“ как да работят с новото си оборудване, за да подобрят своята форма и постижения. В заниманието се включиха дори президентът на клуба Цветан Зеленков и членове на Управителния съвет.

Изключително сме доволни от новите придобивки, защото те ни дават възможност за истинско професионално развитие. Мисля, че вече имаме най-добрата зала в региона и може би една от най-добрите в страната. От нас и от състезателите ни зависи да се възползваме и да постигнем по-големи успехи, коментира треньорът Николай Ганев.


Ключови думи
зала по борба Локомотив Горна Оряховица