Петък, 17 Май 2024
            
Други Елена

Елена изпраща двама ученици на Световните финали на състезанията на Microsoft и Adobe в САЩ

  30.04.2024 09:43
Елена изпраща двама ученици на Световните финали на състезанията на Microsoft и Adobe в САЩ

Двама представители на Елена спечелиха правото да участват на Световните финали на състезанията на Microsoft и Adobe в Калифорния, САЩ. На Националните финали на двете престижни състезания – Microsoft Office Specialist и Adobe Certified Professional, взеха участие ученици от Бургас, Силистра, Стара Загора и Елена. Еленското СУ „Иван Момчилов“ беше представено от Аксу Ибриямова, Виктория Мильовска, Доротея Димитрова, Иван Михайлов, Сияна Чергиланова, Цветелина Иванова. Те се състезаваха в категориите Word 365, Word 2019 и Photoshop.

След обявяването на крайните резултати се разбра, че на финалите в Калифорния Бургас изпраща 5 ученици, а Елена и Силистра – по двама. СУ „Иван Момчилов“ ще бъде представено от Иван Михайлов в категория Word 365 и Аксу Ибрямова в раздела графичен дизайн. Талантливото момиче успя да отвоюва 952 точки в категорията си и така зае второто място.

След 10-годишна пауза, в състезанието на Microsoft отново се завръщаме с блестящия резултат на Иван Михайлов, постигнал максималния брой от 1000 точки. За първи път училището ни ще изпрати представители едновременно и на двата финала в САЩ, които ще се проведат в Калифорния от 28 до 31 юли.

За участието в надпреварата са необходими известни финансови средства и училището ни търси съдействие в спонсорирането на състезателите, споделят от СУ „Иван Момчилов“.


Ключови думи
Microsoft и Adobe финали СУ Иван Момчилов
Последни
Седмицата
Анкета