Вторник, 30 Апр 2024
            
Горна Оряховица Други

За четвърта поредна година „Блуминг спортен център” превръща Горна Оряховица в гореща Зумба зона

  17.04.2024 09:29
За четвърта поредна година „Блуминг спортен център” превръща Горна Оряховица в гореща Зумба зона

За четвърта поредна година Горна Оряховица е домакин на Зумба фестивал, който ще събере почитатели на фитнеса с танц от цялата страна.

Първият зумба фестивал в града беше организиран през 2021 г. по идея на Елеонора Маркова от „Блуминг спортен център”. Събитието беше посветено на обявяването на Горна Оряховица за Европейски град  на спорта и беше част от празничния маратон през месец май. Фестивалът се утвърди в празничния календар и за следващите години, като от тогава досега организатори са „Блуминг” и Елеонора Маркова в партньорство с Община Горна Оряховица и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Тази година фестивалът се провежда месец по-рано и ще бъде на 20 април от 13 часа в спортна зала „Никола Петров”. „Идеята е да не сме зависими от времето и обичайните пролетни валежи. А и така ще се открои самото събитие, тъй като месец май в Горна Оряховица е пренаситен с всякакви прояви”, обяснява Елеонора Маркова.

Домакин на четвъртия фестивал е ZIN Plamen Sano, лицензиран зумба инструктор преподаващ зумба в Горна Оряховица и Велико Търново. Горна Оряховица вече се наложи като желана зумба дестинация и се очакват инструктори от Варна, София, Карнобат, Габрово, Ловеч, Севлиево, Пловдив, а заявки за участие пристигат още от всички краища на страната.

След официалното откриване ще има демонстрации на бейли денс от Деница Миронова и нейната група.


Ключови думи
зумба фестивал Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета