Понеделник, 29 Апр 2024
            
Горна Оряховица Други

В навечерието на Великден горнооряховските градини „Божур“ и „Детски свят“ организираха съвместен празник за децата

  16.04.2024 16:52
В навечерието на Великден горнооряховските градини „Божур“ и „Детски свят“ организираха съвместен празник за децата

Весело тържество посрещна кмета на Горна Оряховица Николай Рашков и зам.-кмета Петя Иванова при една от поредните им проверки в детските заведения в общината. В навечерието на Великден, детска градина „Божур“ бе домакин на пролетен празник с музика, състезателни игри и анимация, а гости бяха дечицата от ДГ „Детски свят“.
Базата на детската градина се нуждае от ремонт, тъй като в нея не се е инвестирало с години. В това се убедиха кметът и зам.-кметът.
200 000 лева в общинския бюджет за тази година са предвидени за ремонт на покрива, но освен това средства ще са необходими също за ремонт на кухненските и сервизни помещения, както и за обновяване на двора.
В началото на март по спешност беше сменен отоплителният котел в детската градина, като с това осезаемо се оптимизира температурата в помещенията през зимния период.
ДГ „Божур“ може да участва за финансиране с проект за енергийна ефективност, тъй като е извършено необходимото енергийно обследване на сградата.  
Волята и желанието на Общината е да се осигури една по-качествена среда и по-уютна среда за отглеждане на децата на Горна Оряховица, категорични бяха Николай Рашков и Петя Иванова.


Ключови думи
детски градини
Последни
Седмицата
Анкета