Понеделник, 29 Апр 2024
            
Велико Търново Други

Институт по кулинарни изкуства гостува на Гимназията по туризъм във Велико Търново

  16.04.2024 13:04
Институт по кулинарни изкуства гостува на Гимназията по туризъм във Велико Търново

Институтът по кулинарни изкуства  към Варненския университет по мениджмънт /ВУМ/ гостува на учениците от Гимназията по туризъм във Велико Търново.  На кулинарните демонстрации присъстваха ученици от направление „Ресторантьорство". 

Шеф Калоян Колев, шеф инструктор в Институт по кулинарни изкуства, показа работа и техники с течен азот и сифон (сладолед, замразена сферификация, замразена еспума). Шеф Колев е член на журиращите в категория „Най-млад готвач" от Националното състезание по професии, организирано от МОН с партньорството на Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство.  

Преслава Дякова, студентка първа година във ВУМ, презентира „Ньоки с песто дженовезе" и печени чери домати. Преслава завършва ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон" през 2023г., носител е на приза „Бероновец" и се класира на второ място на Националното състезание "Най-добър млад сервитьор" през 2023 г.  

Сияна Смолецова, директор "Маркетинг и прием" във ВУМ, представи възможностите за обучение и реализация, които предлага учебното заведения. 


Ключови думи
ВУМ
Последни
Седмицата
Анкета